A 2015-ben megnyitott, új építésű kirándulóközpont a Karancs-Medves vidékére érkezők turisztikai bázisa, mely csodálatos természeti környezetben, a somoskői vártól 400 méterre, a Medves-fennsík peremén, a Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn található.

A környék geológiai érdekességeket, várakat, kiállítóhelyeket rejt, tiszta erdei környezetben kellemes túrázási lehetőségeket kínáló kirándulóhely, osztálykirándulások kedvelt helyszíne. A központ hegyi menedékház/kulcsosház minősítésű szálláshelyén 3 szobában összesen 19 fő részére rendelkeznek férőhellyel. Az udvaron kisállatsimogató található.

Az Ipoly Erdő Zrt. által felépített kirándulóközponthoz tartozik a kétszáz méteres sétával megközelíthető vadaspark. A 15 hektáros vadasparkban hazai nagyvad fajok, így dámok, muflonok, őzek és vaddisznók láthatóak természetes környezetben.

Megközelítés

A Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn (Wesselényi u. 14.) található kirándulóközpont keddtől vasárnapig várja a látogatókat. A 21-es úton majdnem az országhatárig autózva, Somoskőújfalu központjában kell letérnünk a főútvonalról Somoskő felé, majd követni a kirándulóközponthoz irányító információs táblákat. További információk az Ipoly Erdő Zrt. honlapján érhetőek el a kirándulóközponttal kapcsolatban.

 

Kiemelt fotók: A Somoskői Kirándulóközpont bejárata és a vadaspark lakói (karancs-medves.info fotók: Kéri István)