Idén is április utolsó szombatján rendezi meg a Karancs-Medves teljesítménytúrát a Zöld Út Természetjárók Egyesülete (ZÚTE).

Mint az az egyesület honlapján olvasható, a ZÚTE idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ezért megújítják a túrát: a megszokott 20, 35, illetve 50 kilométeres távok mellett egy 15 kilométeres útvonalat is meghirdettek, mely a 35 kilométeres szakasz egy résztávja Salgótarján és Eresztvény között. A rövidebb távokon – melyet családoknak és kirándulást kedvelőknek egyaránt ajánlanak – kitűző és emléklap, a hosszabb távokon – melyeket az edzettebb túrázók számára tartanak fenn – jelvény és emléklap díjazásban részesülnek a teljesítők – írták.

A ZÚTE hangsúlyozta: a kedves, segítőkész pontőrök biztosítása mellett az indulók ellátására is nagy hangsúlyt fordítanak, így ismét lesz vendéglátás a hagyományos palóc nyársalás formájában, ezen felül pedig meglepetésekkel is várják a túrázókat. A résztvevőknek azt tanácsolják, hozzanak magukkal poharat, illetve kulacsot, melyeket a frissítő pontoknál meg tudnak tölteni, valamint érkezzenek feltöltött telefonnal, különösen azok, akik hosszabb távon indulnak.

A Karancs-Medves teljesítménytúra egyes távjairól és a további részletekről a ZÚTE honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Az esemény az Aktív Magyarország Program támogatásával valósul meg.

Kiemelt fotó: Salgó vára, háttérben a Karancs tömbje (karancs-medves.info fotó: Komka Péter)