Kilenc erdei helyszínen koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket június 29-től július 7-ig a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.

A nagy népszerűségnek örvendő eseménysorozat első, szurdokpüspöki állomása után vasárnap Eresztvénybe érkezik. Itt kerékpártúrával és tájfutó versennyel kezdődik a nap, majd délelőtt 10 órától interaktív játszóház, termékbemutató és kézműves foglalkozások is lesznek, de geológiai túra is indul ekkor a Kőbányák tanösvényen. Szintén 10 órakor nyitják meg a Muzsikál az erdő idei Gyermekrajzpályázatának és Fotópályázatának anyagából készül kiállítást, valamint Faragó Klára alkotóművész tárlatát is. A délelőtt folyamán fellépnek a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tehetségei, majd 12 óra 30 perctől a Salgótarjáni Bányász-Kohász Fúvószenekar zenél.

13 órakor erdei élményséta indul az infóponttól Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével a „Muzsikál az erdő” bükkfához, ahol 14 óra 30 perctől erdei koncerteket hallhat a közönség: a Szirtes Edina Mókus vezette Szirtes Folk Band, majd Boggie és Petruska népzenei duója, a Hunclorique fogja betölteni zenével Eresztvényt. A nap zárásaként, 18 órától a Látogatóközpontnál a Duna Művészegyüttes Göncöl Zenekara lép fel, közreműködnek Enyedi Ágnes és Mezei Balázs énekesek.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok egy-egy napjának Eresztvényt követően Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Tar, Gyöngyössolymos, Parádfürdő, Gyöngyöspata és végül Gyöngyös-Sástó ad majd otthont. Az összművészeti rendezvénysorozat 2003-ban indult, az elmúlt húsz év során csaknem 1200 esemény valósult meg mintegy 6 ezer fellépő közreműködésével. Az idei év programjairól részletesen a Muzsikál az erdő közösségi oldalán lehet tájékozódni.

 

Illusztráció: Az Egri Szimfonikus Zenekar erdei koncertje (Fotó: Muzsikál az Erdő Alapítvány)