Védjegypályázatot hirdetett a Novohrad-Nógrád Geopark

által|2021-04-12T12:33:19+01:002021.04.12.|Hírek|

Pályázatot hirdetett a Novohrad-Nógrád Geopark a GEOfood nemzetközi védjegy használatára a geopark területén működő, helyi kézművesek, valamint helyi éttermek számára – olvasható a geopark honlapján megjelent közleményben.

Mint írják, a koronavírus járvány utáni gazdasági újraindulás segítése és a klímaválság kezelése érdekében csatlakoztak a norvég Magma Geopark által 2015-ben elindított GEOfood nemzetközi helyi termék programhoz. A kezdeményezés célja a geológiai értékek és a helyi ízek közötti kapcsolatok bemutatása, illetve a helyi gazdaság támogatása.

A GEOfood márka csak és kizárólag a programhoz csatlakozott UNESCO globális geoparkok területén használható. A helyi termékek és éttermek márkajelzése a GEOfood védjeggyel azt is hangsúlyozza, hogy támogatni szükséges a geoparkok helyi közösségeit a fenntartható mezőgazdasági tevékenységek fejlesztésében és növelni a tudatosságot a talaj, a táj és a kulturális örökséges fontosságával kapcsolatosan.

A GEOfood programban minden, a geopark területén működő, kézműves terméket előállító termelő és étterem részt vehet, a 2021-ben csatlakozó vállalkozások számára a csatlakozás és a védjegyhasználat ingyenes. A 2021-ben megszerzett védjegy használatára 2023. december 31-ig jogosultak a pályázók. A beérkező pályázatokat október 31-ig folyamatosan, két héten belül elbírálják, így hozzájárulva a pandémia utáni minél gyorsabb újrainduláshoz.

A felhívással és a jelentkezéssel kapcsolatban az itt elérhető űrlapon keresztül lehet érdeklődni.

 

Novohrad-Nógrád Geopark nyomán / Kiemelt grafika: A GEOfood védjegy

Go to Top