Minden megvan ahhoz, hogy a következő időszakban egy aktív turisztikai robbanás történjen Nógrád megyében – mondta Révész Máriusz a napokban, a Karancs-völgyi kerékpáros létesítmény átadóján. Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos emellett arról is beszélt, hogy a közeljövőben még többen ismerhetik meg a Karancs-Medves vidéket.

Révész Máriusz a Karancsalján, Karancslapujtőn és Karancskeszin átívelő kerékpárút, illetve kerékpáros nyom átadása kapcsán elmondta, hogy a munka nem ért véget, hiszen tavaly 4 milliárd forintot ítélt meg a kormány kerékpárutak tervezésére, az összegből Nógrád megyébe 200 millió forint jutott.

Ebből már tervezik a Salgótarján és Karancsalja közötti kerékpárutat is, melynek tervei hamarosan elkészülnek, a következő időszak megyei forrásaiból kívánják megépíteni ezt a szakaszt is, amely a jövőben nem csak a munkába járókat, de a turistákat is szolgálhatná.

A kormánybiztos kiemelte, hogy Nógrád megye hatalmas potenciállal bír az aktív turizmus területén, ezért ő maga is igyekszik népszerűsíteni szűkebb térségünket.

Révész Máriusz az ünnepségen bejelentette, hogy a második Vándortáborozók Országos Viadalát a Karancs-Medves térségében rendezik meg, a környéket így televíziónézők ezrei ismerhetik majd meg.

Ismertetése szerint a versenyen 20 gimnázium csapatai mérettetik meg magukat. Legutóbb – amikor a vetélkedő a Zempléni-hegységben zajlott – úgy állították össze a feladatokat, hogy a televíziós összefoglalóban minden fontos nevezetesség, látványosság megjelenjen, ezzel arra ösztönözve a nézőket, hogy maguk is ellátogassanak a környékre. Bíznak benne, hogy ilyen módon a Karancs-Medves vidékére is fel tudják majd hívni a figyelmet – tette hozzá.