Újabb turisztikai attrakciót hoznak létre Pásztó történelmi városközpontjában – áll az önkormányzat közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a “Pásztó – Zsigmond király városa” című projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásán nyert el mintegy 383 millió forint vissza nem térítendő támogatást a város. A tervezett turisztikai fejlesztés Pásztó történelmi városmagját, azon belül is a középkori hangulatú Romkertet célozza: felújítják a Csohány Kálmán Galéria épületét, az egykori Gaál István emlékházat pedig átalakítják.

A beruházásban az ott lévő épületegyüttes adottságaira építve egy attraktív, nagy turisztikai vonzerővel bíró, változatos programokat és szolgáltatásokat nyújtó, komplex fejlesztést kíván megvalósítani az önkormányzat. Mint azt a közleményben felidézték, Zsigmond király 1407-ben adományozott városi kiváltságlevelet Pásztónak – a projekt erre a múltbéli eseményre büszkén visszatekintve szeretné Pásztót a városi ranghoz méltó, vonzó, programokkal és élményekkel teli hellyé, a térség turisztikai kínálatának megkerülhetetlen célpontjává tenni – írták.

A munkálatok a tervek szerint még idén június végéig lezárulnak.

 

Kiemelt fotó: A pásztói városközpontot célzó projektben a Csohány Galéria épülete is megújul (Fotó: Farkas Attila | Facebook)