A karácsonyi ünnepnapok és az új év első napja kivételével a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyei a téli szünetben is várják a kikapcsolódásra vágyókat – hívták fel a figyelmet a nemzeti park honlapján.

Nincs ez másképp az Ipolytarnóci Ősmaradványok esetében sem. Mint ismertették, a Miocén Park a téli szünet első napján, azaz pénteken, majd szombaton is nyitva tart reggel kilenc és délután három óra között. December 24-től 26-ig, illetve január elsején zárva lesz a terület, december 27. és 31. között azonban folyamatos nyitvatartással és egy rendkívüli szilveszteri tematikus túrával búcsúznak az óévtől.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett képzeletbeli időutazás a Bükkábrányi fáktól az Ősfenyő belépő fogadóépület interaktív kiállításain keresztül, a várhatóan télbe burkolózó Miocén Erdőbe, majd a geológiai tanösvény didergő feltárásaihoz vezet el. A túra során megemlékeznek a 80 évvel ezelőtt elhunyt Tuzson János munkásságára is, aki a nagy tarnóci kövesedett fát elsőként, szakmailag hitelesen leírta. A Szilveszter napján, délelőtt háromnegyed 11-kor induló túrára előzetes regisztráció szükséges, ennek részleteiről az Ipolytarnóci Ősmaradványok honlapján lehet tájékozódni.

A felhívásban hozzátették: január 2. és 7. között a téli nyitva tartás szerint, kilenc és három óra között várják a látogatókat.

 

Kiemelt fotó: Az Ipolytarnóci Ősmaradványok téli köntösben (Képkivágás forrása: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság | ősmaradványok.hu)