Immár ötödik alkalommal rendezik meg december 18-án, vasárnap a Somoskői Adventet, melynek idén a Somoskői Kirándulóközpont ad otthont.

Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark geológusa ezúttal is túrázni hívja az érdeklődőket délelőtt 10 órától, akikkel a Medves-magosára kirándulnak majd. Mindeközben a kirándulóközpontban színes kézműves vásárt tartanak, ahol többek között mézet, levendulás portékákat, karácsonyi dekorációkat, különleges gyertyákat és fából készült dísztárgyakat is kínálnak majd a termelők. A programban mindemellett arcfestés és fenyődíszítés is szerepel, de lesznek meglepetésvendégek is, míg délután egy órától a Kerek Perec Egylet előadását láthatja a közönség.

A Somoskői Adventen ezúttal is fontos szerepet kap a jótékonyság: a segítő szándékú polgárok a Lassie Állatmenhelyet támogathatják, illetve a cipősdoboz akcióhoz is csatlakozhatnak, mellyel nehéz sorsú gyermekek karácsonyát tehetik szebbé – az adományozással kapcsolatban a Somoskői Advent közösségi oldalán található bővebb információ.