Néhány nap alatt több mint 25 ezren nézték meg a legnagyobb videómegosztó portálon a Találkozunk Nógrádban címet viselő, szűkebb régiónkat népszerűsítő imázsfilmet, melyet a Natham Movies csapata készített a Nógrád Megyei Önkormányzat megbízásából.

Találkozunk Nógrádban – Nógrád megye imázsfilmje

A filmet a TOP-5.3.2-17-NG1-2018-00001 “A megyei identitás erősítése Nógrádban” című projekt keretében a Natham Movies (https://natham-movies.com) közreműködésével készíttette el Nógrád Megye Önkormányzata. A megyei önkormányzat célja, hogy erősítse a helyi identitást, a megyéhez való kötődést. A kisfilm több, mint egy évnyi forgatás esszenciája, mely nagyjából 80 helyszínen zajlott, száznál több alkalommal.

Mint az a videó leírásában olvasható, a megyei önkormányzat célja, hogy erősítse a helyi identitást, a megyéhez való kötődést. A kisfilm több mint egy évnyi forgatás esszenciája, mely nagyjából 80 helyszínen zajlott, száznál is több alkalommal. A közreműködők, segítők listája szintén több száz főre tehető. A film a megye számos természeti értékét, épített örökségét, egyéb látványosságát, illetve községét és városát is bemutatja. Nagy Tamás vezető operatőr, rendező a kisfilmmel kapcsolatban elmondta: a felvételek készítése már tavaly szeptemberben elkezdődött, a forgatások döntő többsége azonban idén nyáron zajlott.

Az operatőri munkát Nagy Tamás Nagy Gáborral és Szanyi Szabolccsal közösen végezte, míg a rendezői és vágási feladatokért ő felelt. A zenei munkálatokon négy fő dolgozott Kertész Norbert vezetésével – ő talált rá az interneten Zagyi G. Ilona Palócföldről szóló verseire is, melyek elhangzanak a kisfilmben. Az imázsfilm a Nógrád Megyei Önkormányzat „A megyei identitás erősítése Nógrádban” című projektének keretében készült.

 

Kiemelt fotó: Nagy Tamás rendező, a Natham Movies vezetője az imázsfilm egyik szereplőjével (Fotó: Natham Movies)