Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a következő napokban-hetekben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, mely idén is csatlakozott a június 6. és 12. között zajló Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez.

Még az eseménysorozat kezdete előtt, május 29-én a Gortva-völgyben tartanak vezetett túrát, amelyen azokat a természeti értékeket, élőhelyeket tekinthetik meg a résztvevők, amelyek több, európai szinten is ritkaságnak számító állatfajnak nyújtanak otthont. A körtúra vasárnap délelőtt kilenc órakor indul Salgóbányáról, a Medves Hotel előtti parkolóból, a 10 kilométeres útvonalon Papp Ferenc túravezető kalauzolja végig a résztvevőket. Az eseményre a Bükki Nemzeti Park honlapján válthatnak jegyet az érdeklődők.

Már a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez kapcsolódva, június 6-án, hétfőn a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogató Központban szerveznek újabb programot, melyen az éjszakai élővilágot figyelhetik meg a látogatók. Az este nyolctól tízig tartó eseményre mindenkit várnak, akit érdekel a rovarok fénycsapdázása vagy a denevérek megfigyelése. A programra előzetesen, a 06-30-710 7696-os telefonszámon vagy a dobosl@bnpi.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Június 10-én, pénteken régészeti napot szervez a Bükki Nemzeti Park, melynek szintén a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogató Központ ad otthont. A délelőtt kilenc órakor kezdődő programon a baglyas-kői régészeti feltárás eredményeit ismerhetik meg a résztvevők. Ez az esemény szintén regisztrációhoz kötött, jelentkezni a 06-30-349 5716-os számon lehet.

 

Kiemelt fotó: A Gortva-völgy (Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)