Több gyermeknapi programra is várják a kicsiket ezen a hétvégén Salgótarjánban.

Szombaton rendezik meg a zagyvarónai gyermeknapot a Bátki József Közösségi Ház előtti téren. Az esemény már 14 órakor kezdetét veszi, többek között lesz tűzoltóautó bemutató, ügyességi vetélkedő, csillámtetkó, palacsinta-sarok és ugrálóvár, míg a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének köszönhetően egészségügyi szűréseken is részt lehet venni. 15 órától a Vadvirág Tagóvoda gyermekműsorát láthatja a közönség, 15 óra 30 perctől harcművészeti bemutatót tartanak, míg 16 órától a Mona Deja-Vu Tánciskola növendékei lépnek fel.

Szombaton 16 órától a Zenthe Ferenc Színház is gyermeknapi előadással készül. A „Kerek kő” a magyar népmesékből sokunknak ismerős lehet: ez a kedves történet most sok-sok játékkal fűszerezve elevenedik meg a salgótarjáni teátrum kamaratermében a Sanyi, Én és a Gyerekek Produkció jóvoltából. A gyermeknapi előadásra jegyek kaphatók a Zenthe Jegyirodában, a Zenthe PONTokon és online.

“Eresztvényi Népmesék” címmel rendezi meg gyermeknapi programját vasárnap a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Eresztvényben. Az esemény része lesz a nagy népszerűségnek örvendő családi akadálytúra is, melyre előzetesen lehetett jelentkezni. A szervezők emellett színes gyermekprogramokkal is készülnek: 10 és 14 óra között lesz mesebeli íjászat, selfie box, bűvészkedés, valamint az eresztvényi erdő kapitánya is mesél majd, 14 órától pedig a Mona Deja-Vu Tánciskola műsorát láthatják a résztvevők. Mindazok, akik megéheznek, kürtőskalács, vattacukor, herőce, fagyi és tócsni között válogathatnak majd.

Gyereknapon rendezik meg a májusi Állati Jó Vasárnapot a salgótarjáni piacon. Az érdeklődőket 6 órától 12 óráig kisállat kiállítással és vásárral, bolhapiaccal, ugrálóvárral és ingyenes lovagoltatással is várják majd, míg a Boróka Bábszínház Tavasztündér című előadásával örvendezteti meg a kicsiket 10 órától.

Kiemelt fotó: Számos család látogatott el a 2023-as eresztvényi gyermeknapra (Fotó: Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont | Facebook)