Mobilapplikáció alapú kincskereső kalandjátékon keresztül ismerhetik meg Pásztót gyermekek és felnőttek egyaránt a Varázsvölgy jóvoltából.

Nagy-Pataki Zsófia turisztika és marketing vezető az alkalmazással kapcsolatban elmondta: a kalandjáték három korosztály számára készült, a korcsoportok alapján különböző nehézségi szintű kalandokban vehetnek részt a játékosok. Mind a három játék aktív részvételt kíván, legyen szó éneklésről, táncról vagy mondókázásról.

Az applikáció célja, hogy játékos módon ismertessék meg a Pásztóra, illetve a Varázsvölgybe érkezőket a város csodás történetével – ismertette Nagy-Pataki Zsófia.

A 6 és 13 év közöttiek a Szökevény hangjegyek című játék során Pásztó történelmi városrészében túrázhatnak, egyben Rajeczky Benjámin életútját is megismerhetik. A 11 és 17 év közöttieket “A Varázsló tanoncai” című kaland repíti Zsigmond király korába, a résztvevők csavaros feladatokon és sok más kalandon keresztül ismerhetik meg Pásztó titkait és történetét. Ezt a játék Kertész Erzsébet – A sárkány nyomában című könyvén alapul.

A felnőtteknek szóló, A Varázsvölgy tündére című játék során a résztvevők minden híres látnivalót megismerhetnek, a játék végén pedig kimondott szakértői lesznek Pásztónak. Nagy-Pataki Zsófia hozzátette: a játékosok az applikáción belül úgynevezett “badge”-eket gyűjthetnek, melyek az egyes feladatoknál segítenek a megoldásban.

Az érdeklődők a Szalay Malomban találhatják meg a QR kódot, melynek segítségével letölthetik telefonjukra az alkalmazást.

 

Drónnal készített felvételen a Romkert a Múzeum téren Pásztó belvárosában 2022. június 16-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)