Idén nyáron már 27. alkalommal rendezték meg a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepet, ahol nyolc ország 18 alkotójának közreműködésével születtek alkotások különböző művészeti ágakban. A közös munkafolyamatot augusztus 13-án az Artpiknik Cered névre hallgató minifesztivállal zárják zenészekkel, színészekkel és irodalmárokkal kiegészülve, melyre az ország egész területéről várják a vendégeket – olvasható a portálunkhoz eljutatott közleményben.

Mint azt a szervezők felidézték, a Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep egy nemzetközi orientációjú, jelenléten alapuló art színtér és műhely, ahol évenként más-más tematika szerint zajlik az alkotómunka. A több mint negyed évszázada működő alkotótér alapgondolata mindig ugyanaz: Cered. A település, annak hagyományai, használati tárgyai, és a falut körülvevő táj gazdag lehetőséget és ösztönzést kínál az alkotómunkára, amely a helyben lakó falusi emberek és különféle európai nagyvárosokból érkező képzőművészek közötti találkozásra, beszélgetésekre és egymás megismerésére épül – fogalmaztak a közleményben.

Az idei évben a „groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlott az alkotómunka Cereden (Fotó: Artcolony Cered)

Az idei évben a „groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlott az alkotómunka Cereden (Fotó: Artcolony Cered)

Az idei évben a „groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlik az alkotómunka, amelyről média-art, grafikus, szobrász, zeneszerző, festő, performancer és színész résztvevő is kifejti gondolatait, alkotói válaszát saját formanyelve segítségével.

Az Artpiknik Cered színes programkínálatában szerepel kiállítás, jazz koncert, irodalom és tárlatvezetés is. A vendégek emellett megismerkedhetnek a hagyományos palóc konyhával: falusi ínyencségek, látványsütés, slow-food, mátraaljai borok, autentikus ízek és bőséges kóstoló várja a látogatókat. A részletes programot és az aktuális híreket az esemény közösségi oldalán találják meg az érdeklődők.

 

Kiemelt fotó: Az idei évben a „groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlott az alkotómunka Cereden (Fotó: Artcolony Cered)