Nemréiben lezárult az a projekt, melynek keretében felújították az Eresztvényben található Madárparkot – közölte a salgótarjáni polgármesteri hivatal városfejlesztési irodája. A cél az egykor kedvelt kirándulóközpont újjáélesztése volt, olyan turisztikai kínálat létrehozásával, melynek középpontjában a természeti értékek játékos, élvezetes bemutatása és a zöldturizmus fejlesztése áll.

A projektben sor került a Madárpark teljes felújítására és átalakítására. A park sokáig elhanyagolt volt, nem sok látogatót vonzott, így nagy szükség volt a változásra. Egy ismeretterjesztő jellegű, interaktív erdei parkot hoztak létre, melyben mindenki játékosan, élményekkel gazdagodva tanulhat. A felújítás során új táblákat helyeztek ki, a már létező, interaktív erdei tanösvények mintájára. A táblák nagyobbak, színesebbek, így gyermekek számára is könnyebben értelmezhetőek lettek. A park bejáratánál kaput építettek, illetve kicserélték a régi madárodúkat is.

Megújították a növényzetet is, így amellett, hogy rendezettebb lett a park képe, fészkelő- és búvóhelyeket, illetve táplálékot is biztosítottak az itt élő madaraknak. Felújították a park második szintjére vezető lépcsőket is, így immár a felső szintet is tudták hasznosítani: ide szintén különböző élményelemeket és táblákat helyeztek ki.

Ennek a projektnek köszönhetően tudta a város beszerezni a gumikerekű turisztikai kisvonatot is, amely már tavaly óta működik. A fejlesztésre összesen 102 millió forint támogatást fordított az önkormányzat.

 

Forrás: 3100.hu / Kiemelt fotó: A megújult Madárpark (Fotó: Városfejlesztési Iroda)