A téli hétvégéken is várja a látogatókat az Ipolytarnóci Ősmaradványok – hívta fel a figyelmet a természetvédelmi területet fenntartó Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A közlemény szerint az Ősmaradványoknál tartott, különleges tematikus túrák iránt nagy az érdeklődés, a legutóbbi, óévbúcsúztató kiránduláson is számos érdeklődő vett részt. A túrázók az Ősfenyő Belépő látogatóközpont kiállításait, a bükkábrányi fákat, a miocén erdő rejtelmeit és a geológiai tanösvény nyáron átadásra kerülő, megújult védőcsarnokának környezetét, valamint az Ősvilági Pompeji feltárásait és kőzetparkját is megtekintették.

A legközelebbi tematikus túra január 21-én, szombaton délelőtt tíz órakor indul majd az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől. A tíz kilométeres, szakvezetéses túra során a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark szlovák oldalon megbúvó, különleges fatörzsbarlangjáig nyúló terület csodáit ismerhetik meg a résztvevők. A kedvcsináló szerint a kutyabarátok négylábú társaikkal együtt is csatlakozhatnak majd a határokon és évmilliókon átívelő kalandtúrára.

A programon előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni, a regisztráció részletei megtalálhatóak az Ipolytarnóci Ősmaradványok honlapján. A természetvédelmi terület a közösségi oldalán található információk szerint a téli időszakban csütörtöktől vasárnapig, 9 és 15 óra között fogadja a látogatókat.

 

Kiemelt fotó: Túrázók az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál (Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)