Az Óvodások zarándoklata mindig kivételes ünnep Mátraverebély-Szentkúton, hiszen gyerekekkel telik meg a kegyhely. Idén, május 20-án viszont nem csak a szentmise erejéig várják a kicsiket, hanem az azt követő összművészeti fesztiválra is meghívást kap minden gyermek – közölte a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely sajtófőnöke.

Kerekes-Dancsok Regina ismertetése szerint a Zatykó László atya által celebrált ünnepi misét követően a Zarándokszállás melletti placc és a sportpálya fesztiválhelyszínné alakul át sátrakkal, színpadokkal. A Coucou Art Fest-re keresztelt kulturális program célja, hogy bebizonyítsa: a művészet menő, még ebben a digitalizált világban is. Mindezt úgy, hogy egy könnyed fesztivál keretében kreatív, játékos módon közelebb hozza a gyerekeket a képzőművészethez, azon keresztül pedig a múzeumok világához.

Mint a kegyhely sajtófőnöke fogalmazott, a Coucou Art Fest, mint egy kakukk a tojását, más fészekbe rakva kívánja kihozni a zárt terekből a magaskultúrát Mátraverebély-Szentkútra – képzőművészetet, táncot, zenét és színházat kínálva. Déltől egészen 17 óráig tehát különféle művészeti ágak mutatkoznak be: lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuóz fellépők, festészet, robotika és kézműves foglakozás. Az aktív gyerekeknek mindemellett sportversenyeket rendeznek a pályán, animátorok bevonásával.

A fesztiválon többek között a Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdió, Oláh Gergő, Möntör Máté jazzgitár előadóművész és Bodóczki Ernő, a Snétberger Ferenc által életre hívott New Generation projekt egyik résztvevője is színpadra lép. A fellépők és a kitelepülő programok teljes listája elérhető a kegyhely honlapján.

 

Illusztráció: Gyermekek a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen (Fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely)