A járványhelyzet miatt a korábbiaktól eltérően, részben zártkörű program keretében, részben pedig az online térben tartja a Föld napjához kapcsolódó programjait a Novohrad-Nógrád Geopark.

Közleményük szerint csütörtökön, délelőtt kilenc órától egyik legfontosabb partnerük, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság több helyszínen is szemétszedést szervez, a koronavírus miatt azonban a tavalyi évhez hasonlóan zártkörű program keretében, így külső önkénteseket ezúttal sem nem tud fogadni az Igazgatóság. A program a nap második felében előadásokkal folytatódik, melyeket előzetes regisztráció után bárki megtekinthet – a jelentkezésre a Geopark honlapján van lehetőség, a regisztráltak legkésőbb csütörtök délelőtt tíz óráig megkapják a csatlakozáshoz szükséges linket.

Délután egy órától dr. Horváth Gergely főiskolai tanár, az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézetének nyugalmazott oktatója a Novohrad-Nógrád Geopark testvér geoparkját, a Lushan Unesco Globális Geoparkot mutatja be, illetve beszél a partneri kapcsolat megkötésének körülményeiről és a Geodiverzitás Napja kezdeményezésről is. Három órától Szarvas Imre, az Ipolytarnóci Ősmaradványok munkatársa tart előadást a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság két, a Geoparkot érintő INTERREG projektjéről, valamint a GEOTUR ERASMUS+ projektről. Az előadásokat a későbbiekben a Geopark honlapján és közösségi oldalán is visszanézhetik az érdeklődők.

 

Kiemelt fotó: Salgó vára, háttérben a Karancs tömbje (karancs-medves.info fotó: Komka Péter)