Míg délelőtt családi programmal, addig délután egy különleges anya-lánya koncerttel várja az érdeklődőket húsvétvasárnap a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont.

Idén is Eresztvényben rendezik meg a Húsvéti Zsongás című ünnepi eseményt, melyre a Rendezvény- és Médiaközpont munkatársai a salgótarjáni óvodákkal, a Balassi Bálint Könyvtárral, illetve a Városfejlesztő és Turisztikai Kft.-vel közösen, hetek óta készülnek. A program délelőtt 10 órakor kezdődik: lesz nyuszifutam vetélkedő, ezen belül pedig célba dobás is, míg akit inkább a kézműveskedés vonz, az készíthet papírból kiscsibét vagy nyuszit, valamint piros tojást festhet. Mindemellett 11 órától a KiViszi Színházi Műhely zenés-táncos műsorát is láthatják azok, akik kilátogatnak Eresztvénybe.

A Rendezvény- és Médiaközpont egy különleges zenei programot is kínál húsvétvasárnap délutánján: az Acélgyári úti templomban öt órától Horgas Eszter és lánya, Somogyi Lili Mária kihagyhatatlan húsvéti koncertjére várnak mindenkit. A közönség számos zenei műfajból kóstolót kap, hiszen lesz jazz, operett, sőt, musical részleteket is hallhatnak majd – mindezt anya és lánya személyes történetei kísérik. Jegyeket a József Attila Művelődési Központban, online, a salgoremek.hu oldalon, valamint a helyszínen, a koncert kezdete előtt lehet vásárolni.

Archív fotó: A 2023-as Húsvéti Zsongás Eresztvényben (Fotó: Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont/Hegedűs Márk)