Hetedik alkalommal rendezik meg a Karancs-Medves vidékét bejáró Bazalt teljesítménytúrákat augusztus utolsó hétvégéjén.

Az eseményt szervező Tarjáni Szabadidősport Klub a már megszokott 15, 25, 40, 60 és 100 kilométeres útvonalak mellett idén a legrövidebbet éjszakai túra formájában is meghirdette, így már hat távon várják majd a mozogni vágyókat. A salgói-medvesi tájon kijelölt rövidebb táv esetében akár a kisgyermekes családok számára is ideális, egyben a Magyar Nemzeti Teljesítménytúra Bajnokságba is beleszámító túrasport eseményre a három leghosszabb táv esetében már megnyílt a kedvezményes előzetes regisztráció lehetősége, de a helyszínen is lehet majd nevezni, mind a hat útvonalra.

A hosszabb távoknál augusztus 26-án kora reggel, a rövidebbeknél reggeltől délelőttig, míg az első alkalommal meghirdetett 15 kilométeres éjszakai túrának 18 és 20 óra között lehet majd nekiindulni az eresztvényi geopark látogatóközponttól, mely egyben a cél helyszíne is.

A Bazalt 100-ason a Novohrad-Nógrád Geopark számos látnivalója: Salgó vára, a Kis-Salgó, Szilvás-kő, a Medves-fennsík és a Karancs csúcsa is szerepel az útvonalban, melynek 102,3 kilométerére 3511 méter szintkülönbség is jut. A túráról, az útvonalakról és a rajtidőpontokról a Bazalt teljesítménytúra honlapján és közösségi oldalán érhető el részletes információ.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központ | Facebook)