Komplex felújítását követően decemberben hivatalosan átadták, a napokban pedig a nagyközönség előtt is megnyitották a Szécsény-Benczúrfalván található Benczúr-kúriát – hangzott el a 100,4 Rádió 1 csütörtöki helyi hírblokkjaiban.

A rádió ismertetése szerint a fenntartó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. azt írta: Benczúr Gyula hajdani otthona, a Benczúr-kúria létesítményeik közül az egyetlen olyan műemléképület, amely nem egy történelmi család révén vált közismertté, hanem közvetlenül egy ikonikus művészhez köthető.

teljeskörűen felújított kúriában interaktív kiállítás várja a látogatókat, amelyen megismerhető a művész élete, és 18 darab eredeti Benczúr-festmény is megcsodálható. A helyi lakosok – lakcímkártyájuk felmutatásával – kedvezményesen látogathatják az intézményt. A Benczúr-kúria hétfő kivételével a hét minden napján fogadja az érdeklődőket.

 

Kiemelt fotó: A felújított Benczúr-kúria Szécsény Benczúrfalva településrészén az átadás napján, 2023. december 1-jén. (Fotó: MTI/Komka Péter)