Csütörtökön kezdetét veszi Salgótarján új jazz fesztiválja, a Jazz STation. A négynapos rendezvényt Snétberger Ferenc salgótarjáni származású Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas világhírű gitárművész koncertje nyitja meg este hét órától a József Attila Művelődési Központban – ismertette a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont.

A fesztivál pénteken 18 órától a Beszterce téren folytatódik a Hiperkarma, majd Pély Barna és zenekarának koncertjével. Ugyancsak pénteken, de egy másik helyszínen, a József Attila Művelődési Központban 19 órától egy exkluzív programmal várják a jó borok és a jazz kedvelőit: a Jazz GasztroeST keretében a legfinomabb mátrai borokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, valamint Gájer Bálint jazz koncertjét élvezhetik.

Szombaton 17 órától a Fő téren folytatódik a salgótarjáni jazz fesztivál: elsőként az Anna&Band lép színpadra, majd Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra ad koncertet. A négynapos Jazz STation vasárnap délelőtt 11 órától a Jazz and more kórus gospel koncertjével zárul a salgótarjáni Főplébánia templomban.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, jegyet kizárólag Snétberger Ferenc koncertjére, valamint a Jazz GasztroeSTre kell váltani. Jegyek még kaphatóak a Városi Jegyirodában, valamint a Rendezvény- és Médiaközpont honlapján.

 

Kiemelt fotó: Snétberger Ferenc gitárművész (Fotó: Snétberger Ferenc | Facebook)