Kézműves foglalkozások, geológiai túra, erdei élményséta és természetesen színvonalas koncertek is várják mindazokat, akik július 8-án, szombaton ellátogatnak a Muzsikál az Erdő eresztvényi eseményére.

A nemrégiben közzétett részletes programterv szerint elsőként 9 óra 30 perckor indul geológiai túra az Eresztvényi Látogatóközponttól a Dornyay Turistaházhoz Prakfalvi Péter vezetésével. A vállalkozó kedvűek 10 órától tájfutó versenyen is megmérettethetik magukat egy rövidebb, 2,5 kilométeres, vagy egy hosszabb, technikásabb, 4 és fél kilométer hosszú útvonalon. 10 óra 30 perctől egy erdei élményséta indul majd a madárpark bejáratától, a résztvevőket Borovics Attila és Szabó Lajos erdőmérnökök kalauzolják körbe.

A nagy bükkfánál már 12 órától felcsendül a zene, ekkor a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs közös műsorát hallhatja-láthatja a közönség. A koncert után, 13 órától innen is erdei séta indul majd a Dornyay Turistaházhoz, mely a délutáni programok színhelye lesz. Itt már 12 órától kézműves foglalkozások és fafaragás várja a gyermekeket, de lesz interaktív játék is, 13 óra 30 perckor pedig megnyitják a Muzsikál az Erdő 2023-as  Gyermekrajzpályázatának és Fotópályázatának műveiből készült kiállítást. 14 órától a Salgótarjáni Váci Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tehetségei mutatkoznak be, 15 órától pedig Borovics Attila, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója tart előadást „Erdeink jövője a klímaváltozásban” címmel.

14 óra 30 perctől a Lóca Együttes szórakoztat kicsiket és nagyokat interaktív családi koncertjével, 15 óra 45 perckor pedig a tájfutóverseny legjobbjait díjazzák majd. 16 órakor köszöntőt mond Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, ezt követően Petruska, valamint a Vidróczki Néptáncegyüttes lép fel. A napot végül 18 órától a Hot Jazz Band koncertje koronázza meg.

A Muzsikál az Erdő többi állomásáról, illetve a részletes programról az eseménysorozat közösségi oldalán érhető el további információ.