Salgótarján férfi felnőtt kosárlabdacsapata jelenleg több szezon óta a sportág hazai második vonalában, az NB I/B piros csoportjában szerepel. A labdajáték iránt érdeklődők a csapat hazai mérkőzéseit a Városi Sportcsarnokban tekinthetik meg, a klub honlapja ide kattintva érhető el.

A nógrádi megyeszékhely jelentősebb sporteseményei közé tartozik az immáron több éves hagyományokkal bíró Salgó Cup nemzetközi strandkézilabda torna. A Salgótarjáni Strandépítők KC fenntartásában több strandkézilabda pálya található a Városi Strandfürdő területén, ez az aréna ad otthont az Európai Strandkézilabda Sorozat (European Beach Handball Tour) rendre egyik legnagyobb elérhető pontszámú tornájának. A Kecskés József Strandarénában rendre 10-15 ország csapatai mérkőznek a pontokért a háromnapos tornákon.

A Salgótarjáni Strandépítők KC teremkézilabda csapatai több éve az NB II élmezőnyéhez tartoznak, mind a férfi, mind a női csapat célja az osztálylépés. A hazai teremkézilabda mérkőzéseket a Városi Sportcsarnokban játsszák a klub felnőtt és korosztályos csapatai.

A nagy múltú Salgótarjáni BTC labdarúgói jelenleg az NB III Keleti csoportjában szerepelnek. A hazai mérkőzéseket a gyönyörű környezetben fekvő, de infrastrukturálisan egykor szebb napokat is látott, Dózsa György út 1. szám alatt található, Szojka Ferenc nevét viselő stadionban játsszák.