MEGKÖZELÍTÉS AUTÓVAL, MOTORRAL

A 21-es számú főút elmúlt években megvalósult négynyomúsításával gyorsabban és biztonságosabban elérhetővé vált a Karancs-Medves vidéke, a fővárosból másfél óra alatt kényelmes tempóban felkereshető a térség. A Karancs-Medves főbb természeti látnivalóit Salgótarján északi területein találjuk. A hatályos rendelkezések szerint a Nógrád megyében személyautóval közlekedőknek 2021-ben egyetlen útra vagy útszakaszra sem kell e-matricát váltaniuk, a 21-es használata ingyenes ebben a gépjármű-kategóriában.

MEGKÖZELÍTÉS TÁVOLSÁGI AUTÓBUSSZAL

Távolsági autóbusszal Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvarról az M3-as autópályán és a 21-es számú főúton keresztül Salgótarján 1 óra 45 perc menetidejű járatokkal érhető el. Ezek a járatok reggel 6 és este 23 óra között lényegében minden órában rendelkezésre állnak Salgótarján felé, ahogyan a főváros irányába is 4 óra 20 óra között. A járatok közül néhány betér egyes 21-es út menti településekre, így ezen buszok menetideje 20 perccel hosszabb. Salgótarján a fővárosból Nyugat-Nógrádon, Balassagyarmaton keresztül is több közvetlen járattal érhető el, napi több járat áll rendelkezésre Eger és Gyöngyös viszonylatában, de elérhető közvetlen autóbusz Miskolcról és Debrecenből. Az egységes menetrendi kereső ide kattintva érhető el.

MEGKÖZELÍTÉS VONATTAL

Salgótarján vonattal a 81-es számú vonalon közelíthető meg. A szerelvények Hatvan és Somoskőújfalu között közlekednek, munkanapokon lényegében óránként, hétvégénként majdnem minden órában, ütemes menetrend szerint. A térségbe érkezők jellemzően a városközpontban szállnak le a vonatról, az állomás közvetlen szomszédságában található a távolsági autóbusz-állomás és mintegy 200 méterre a legtöbb helyi autóbuszjárat által érintett Fő téri buszmegállók. A Somoskőújfaluban, Eresztvényben, Somoskőben vagy Salgóbányán szállást foglalók számára opció lehet a végállomásig utazni, itt ugyanis az állomás közvetlen szomszédságában találhatóak a helyi autóbuszjáratok megállói a továbbutazáshoz. Az egységes menetrendi kereső ide kattintva érhető el, a MÁV menetrendi keresője pedig itt található.